Rusia anunță destructurarea unei rețele de trafic de droguri cu ajutorul SUA

Droguri. Arhivă
Droguri. Arhivă
29 decembrie 2020, 14:59

Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat că au confiscat circa 330 de kilograme de cocaină, a căror valoare la vânzare este estimată la un miliard de dolari. O înregistrare video difuzată de FSB înfăţişa agenţi în civil interpelând suspecţi într-o maşină, precum şi stupefiantele şi banii confiscaţi.

Potrivit unui comunicat al FSB, această operaţiune comună cu justiţia americană a dus la dezmembrarea ”unei reţele criminale transnaţionale, specializată în contrabanda cu cocaină din America de Sud către Rusia şi către alte ţări europene”.

Operaţiunea s-a desfăşurat în mai multe etape, începând din mai, la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, şi s-a încheiat cu descoperirea unei ascunzători în regiunea Moscovei, luna trecută, potrivit aceleiaşi surse.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, pe fondul dezacordurilor persistente în mai multe dosare internaţionale, precum Ucraina şi Siria și a acuzațiilor de amestec în alegeri și de spionaj.

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite