Rusia susţine că a eliminat toţi sabotorii care au atacat regiunea Belgorod
23 Mai 2023, 15:28 (actualizat 23 Mai 2023, 15:38)
(actualizat 23 Mai 2023, 15:38) | Știrile TVR

Ministerul rus al Apărării a afirmat marţi că i-a lichidat pe toţi sabotorii care au atacat luni regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina, ţară care s-a disociat de acest atac, transmite EFE.

"Grupurile armate naţionaliste au fost încercuite şi eliminate. Peste 70 de terorişti ucraineni au fost lichidaţi', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, în raportul său zilnic de război.

Rusia a anunţat încă de luni că intervine împotriva unor sabotori ucraineni infiltraţi pe teritoriul său, unde s-au raportat opt răniţi, şi că mai multe sate au fost lovite de obuze.

Un consilier prezidenţial de la Kiev a scris pe Twitter că guvernul ucrainean urmăreşte situaţia, însă "nu are nimic de-a face cu ea". Televiziunea online ucraineană Hromadske a transmis că, potrivit unor surse din domeniul informaţiilor militare din Ucraina, atacurile au fost lansate de două grupări armate de opoziţie, formate din cetăţeni ruşi: Legiunea Libertatea Rusiei şi Corpul de Voluntari Ruşi.