Rusia: Un bărbat a fost arestat după ce fiica sa adolescentă a făcut un desen anti-război

Mașa autoarea războiului anti-război
Mașa autoarea războiului anti-război
1 martie 2023, 18:34

Alexei Moskaliov, un bărbat de 54 de ani din regiunea Tula, la sud de Moscova, a fost nevoit să petreacă noaptea într-o celulă, a anunţat miercuri organizaţia de drepturi civice OVID-Info, citându-l pe avocatul acuzatului.

Fiica sa, Maşa, a fost dusă la un cămin de copii. A fost de asemenea făcută publică o înregistrate în care pare să se vadă cum adolescenta este în compania unui voluntar care are grijă de familie. „Poliţia a venit la apartament şi l-a luat”, spune fata, a cărei vârstă exactă nu este cunoscută, în video.

Cu puţin timp înainte de apariţia înregistrării, OVD-Info şi portalul de ştiri independent Spektr au publicat detalii extinse despre acest caz petrecut în oraşul Efremov şi ale cărei origini datează, conform relatării, din primăvara lui 2022.

La acel moment, la scurt timp după invazia rusă din Ucraina, Maşa, elevă în clasa a şasea, trebuia să facă la şcoală un desen în sprijinul soldaţilor ruşi. În schimb, fata a pictat victime ucrainene ale războiului şi ar fi scris pe desen cuvintele ‘Nu războiului’ şi ‘Glorie Ucrainei’. Directorul şcolii a chemat apoi poliţia.

Peste o zi, conform OVD-Info, tatăl a fost dus la poliţie pentru prima dată, unde a fost amendat pentru „discreditarea” armatei ruse. Motivul oficial oferit la acel moment au fost comentarii postate de Moskaliov pe reţelele de socializare.

Apoi, iarna, când au fost găsite pe internet şi comentarii critice la adresa războiului ale fiicei sale Maşa, apartamentul lui Moskaliov a fost percheziţionat, fiind deschisă şi o anchetă penală.

Bărbatul riscă acum până la trei ani de închisoare, conform OVD-Info.

În înregistrarea publicată de activişti pentru drepturi civice, voluntarul spune că „acest lucru i se poate întâmpla oricui”, făcând referire la legile represive împotriva vocilor critice în Rusia. „Oricare dintre noi, orice minor, orice tânăr care nu tace, şi oriunde”, adaugă voluntarul.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite