S-a împlinit un an de la prima administrare a vaccinului anti Covid, în afara studiilor clinice. Margaret Keenan, prima persoană imunizată: Îi încurajez pe toţi oamenii să se vaccineze
08 Decembrie 2021, 22:18 (actualizat 08 Decembrie 2021, 23:18)
(actualizat 08 Decembrie 2021, 23:18) | Știrile TVR

Prima persoană din lume care a fost vaccinată anti Covid în afara studiilor clinice, britanica Margaret Keenan, i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Mesajul a fost transmis miercuri, la exact un an după ce ea a primit prima doză de vaccin, informează Reuters.

Momentul a fost marcat într-o emisiune televizată.

A fost "cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată", a mărturisit Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani.

Pe 8 decembrie 2020, britanica primea prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Margaret Keenan: “A fost minunat. Nu-mi vine să cred acum ceea ce s-a întâmplat atunci. Sunt foarte fericită că m-am vaccinat. Îi încurajez pe toţi oamenii să se vaccineze”.

May Parsons, asistenta medicală care a vaccinat-o pe Margaret Keenan: "Dacă nu v-aţi vaccinat, aveţi şansa să o faceţi. Încă nu este prea târziu".

Asistenta dezvăluit că mulţi dintre pacienţii cu forme grave de COVID-19 internaţi la secţia spitalului unde lucrează sunt nevaccinați.

Prim-ministrul Boris Johnson a subliniat că redeschiderea economiei țării s-a datorat succesului primei campanii de vaccinare anti Covid.

"Vaccinurile rămân prima şi cea mai bună linie a noastră de apărare împotriva virusului", a spus Boris Johnson.

Premierul britanic i-a îndemnat pe oficialii din sănătate să accelereze administrarea dozelor booster, în contextul apariției variantei Omicron.

Marea Britanie a administrat până acum 120 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVD-19.

Oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi că varianta Omicron ar putea fi mai transmisibilă decât actuala variantă dominantă, Delta, şi că prezintă mutaţii care ar putea fi asociate cu o eficacitate mai mică a vaccinurilor anti-COVID-19.