S-au deschis plajele din zona Barcelona. Patronii italieni spun că sunt în faliment. Stare de urgență prelungită în Letonia. Transport în comun reluat în Serbia

8 mai 2020, 21:37

De astăzi s-au redeschis plajele în zona Barcelona – nu pentru a sta la soare, doar pentru sport și înot, de dimineață de la 6 până la 10. Sportivii profesioniști au voie să facă mișcare pe plajă și seara.

Primăria Barcelonei a anunțat că impozitele pe care le plătesc terasele și barurile scad cu 75 la sută. Va fi permis același număr de mese și scaune că până acum, dar cu distanță mai mare între ele.

Și italienii și-ar dori redeschiderea plajelor dar, deocamdată, nu s-a anunțat nimic. Spre disperarea celor ce administrează plajele și cafenelele și restaurantele de la malul mării. Patronii spun că sunt în faliment.

În Letonia fost prelungită starea de urgență, dar unele restricții s-au relaxat. De marțea viitoare, se redeschid muzeele, bibliotecile, arhivele naționale și unele restaurante și cinematografe, care pot asigura distanțarea socială.

Tot de atunci, intră în vigoare anumite reguli pentru transportul în comun: gura trebuie să fie acoperită.

În Serbia a fost reluat astăzi transportul public. Călătorii trebuie să aibă mască și mănuși, și nu pot sta decât pe anumite scaune, astfel încât să se păstreze o distanță sigură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite