Sala de atletism a Liceului cu Program Sportiv din municipiul Botoșani, transformată în săli de clasă. Investiția se ridică la peste 150.000 de lei

10 septembrie 2020, 11:50

Măsura a fost luată pe fondul pandemiei de coronavirus pentru ca școlarii să poată participa la ore în condiții de siguranță.

Conducerea Liceului cu Program Sportiv din municipiul Botoșani a creat în sala de atletism cinci spații de curs cu câte 30 de locuri fiecare, unde vor învăța clasele cu efective mai mari de elevi.

Restul elevilor vor învăța în sălile de clasă a liceului, însă, nu mai mult de 16 școlari într-o sală.

Directorul unității de învățământ speră ca această problemă să fie rezolvată în timp util.

La nivelul județului Botoșani, zeci de școli au cerut să își desfășoare orele în sistem hibrid, în care o parte dintre elevi vor merge la școală, iar alții vor învață online, prin rotație.

Și asta pentru că în multe localități nu există infrastructură școlară sau resursele umane necesare pentru a realiza acea distanțare între copii.

Investiția de la Liceul cu Program Sportiv care a presupus ridicarea pereților despărțitori, dar și achiziția de mobilier scolar nou, se ridică la peste 150.000 de lei, fiind suportată din bugetul unității de învățământ.

La Botoșani nu se pune problema scenariului roșu în prezent, ci doar a scenariilor verde și galben.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite