Saloane de coafură, baruri și restaurante redeschise în Melbourne, oraşul cu cel mai îndelungat lockdown cumulativ din lume: 262 de zile

Melbourne
Melbourne
22 octombrie 2021, 15:55

După relaxarea restricţiilor, restaurantele şi cafenelele pot fi redeschise cu până la 20 de persoane în interior şi 50 de persoane în exterior. Toţi clienţii trebuie să fie vaccinaţi.

Fiecare familie poate să primească în vizită cel mult 10 persoane.

Măştile sanitare rămân obligatorii.

Se estimează că această relaxare va stimula economia de 1,5 trilioane de dolari a Australiei, după ce ultimul lockdown a adus-o într-o situaţie gravă, înregistrând a doua sa recesiune din ultimii doi ani.

Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, a petrecut un număr de 262 de zile – aproape nouă luni – sub incidenţa unui regim de restricţii epidemice stricte.

Au fost şase lockdown-uri separate începând din martie 2020, în urma cărora metropola australiană a devenit oraşul cu cel mai îndelungat lockdown cumulativ din lume.

Puţin peste 70% dintre adulţii din Australia sunt vaccinaţi anti Covid cu schemă completă.

După ce campania de vaccinare din Australia s-a intensificat, autorităţile centrale nu mai plănuiesc să se bazeze în principal pe lockdown-uri extinse pentru a suprima răspândirea virusului.

De la 1 noiembrie, turiştii internaţionali vaccinaţi cu schemă completă care vor sosi în Sydney şi Melbourne nu vor mai trebui să stea în carantină.

În pofida focarelor provocate de varianta Delta a noului coronavirus în sud-estul Australiei de la sfârşitul lunii iunie, numărul infectărilor este în continuare considerabil mai mic în comparaţie cu cele din alte ţări care au populaţii comparabile. Astfel, Australia a raportat 152.000 de cazuri şi 1.590 de decese asociate COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite