Salvatori din joacă. Zi de antrenament alături de cățeii de la Serviciul chinologic al Ministerului rus pentru situații de urgență

Căței meseriași
Căței meseriași
19 iunie 2021, 17:15

Înainte de plecarea în poligon, patrupedele își fac încălzirea. Cursa cu obstacole presupune păstrarea echilibrului, dar și viteză, în caz că este în joc salvarea unei vieți.

Comenzile precum „aport” , „stai”, „barieră”, „up” sau „pe loc” se aud foarte des în timpul antrenamentului.

Carter, un câine lup foarte vioi și ascultător este în grija Xeniei de câțiva ani. Își îndeplinește misiunea cu brio de fiecare dată și este răsplătit pe măsură.

Xenia Trunikova, Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă: „Pentru câine, fiecare căutare este ca un joc. De aceea, la fiecare aşa-zisă ‘victimă’ de pe terenul de antrenament, câinele găseşte ori jucăria preferată, ori bucăţica de mâncare preferată, cu care este răsplătit atunci când le găseşte. De aceea, când patrupedul iese în operaţiuni reale de căutare, el crede că îşi petrece timpul în mod plăcut”.

Patrupedele sunt antrenate să intervină în situații diferite: să caute explozibil sau să găsească supraviețuitori.

Poligonul de antrenament este amenajat cu dărâmături, poduri rupte, cisterne răsturnate sau mașini accidentate.

Carter are misiunea să găsească o presupusă victimă.

„Când câinele latră lung, înseamnă că victima pe care a găsit-o e în viaţă”, explică Xenia.

Un alt câine, Lukard, se antrenează pentru traversarea locurilor greu accesibile.

Cel mai greu este să îl înveți să rămână liniștit în timp ce este transportat cu un echipament special la locul de intervenție.

Elena Kiseliova, dresor: „În acest mod, câinii sunt transportaţi spre locuri greu accesibile. În cazuri excepţionale, când nu se poate ajunge la picior, câinii, cu ajutorul acestor sisteme de prindere, sunt coborâţi din elicopter„.

Lukard a dat dovadă de multă disciplină. A stat liniștit în hamuri și nici nu s-a speriat în timpul „zborului” peste apă. Asta înseamnă profesionalism în rândul celor mai credincioși și fermecători membri ai Serviciului chinologic din Ministerul rus pentru situații de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite