Sanofi și GSK amână lansarea vaccinului anti-COVID spre sfârșitul anului viitor

Sanofi și GlaxoSmithKline
Sanofi și GlaxoSmithKline
11 decembrie 2020, 14:31

În consecință, companiile au amânat lansarea spre sfârșitul anului viitor, marcând un regres un combaterea pandemiei de coronavirus, notează Reuters.

Acţiunile grupului francez Sanofi au scăzut cu 2,8% în urma anunțului, în timp ce GSK a înregistrat un declin de 0,2% pe bursa din Londra. Cele două companii au declarat că vor efectua un nou studiu de-a lungul lunii februarie, sperând să obţină un vaccin eficient până la sfârșitul anului viitor.

Eşecul afectează una dintre cele mai cunoscute tehnologii de creare a vaccinurilor – utilizată împotriva virusului Papiloma şi hepatitei B – care se foloseşte de introducerea în corp a proteinelor dezvoltate în laborator pentru a forța sistemul imunitar să producă un răspuns de apărare împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, anunţul întăreşte căutarea unor abordări noi, precum cele alese de Pfizer/BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia genetică mRNA, prin care „păcălesc” corpul să producă aceste proteine. Vaccinurile produse de cele trei companii oferă o eficiență de aproximativ 95%.

Declarațiile lansate de Sanofi/GSK conturează provocările cu care se confruntă giganţii farmaceutici în ceea ce priveşte controlarea pandemiei şi subliniază motivele pentru care ţările bogate au cumpărat doze pentru a-şi vaccina de trei ori populaţia în 2021.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă