Săptămâna viitoare încep înscrierile la clasa pregătitoare. Cele mai importante criterii în alegerea școlii

Cursuri reluate. Elevii revin la scoala
Cursuri reluate. Elevii revin la scoala
7 aprilie 2022, 10:09

”Bătaia” pe școlile de renume duce la aglomerări în acele unități și inevitabil la program în trei schimburi. La multe dintre școlile aglomerate, clasele pregătitoare și chiar clasele I învață în intervalul orar 11:00 – 15:00, iar gimnaziul termină și la ora 20:00.

De asemenea orele de curs sunt reduse ajungând chiar și la 35 de minute.

Federația părinților și aparținătorilor legali din România amintește și de faptul că în lipsa spațiului școlile în cauză nu mai au laboratoare pentru că au fost transformate în săli de clasă. Elevii pot învăța în săli de clasă mici, din subsoluri sau mansarde întunecoase și friguroase. Pot să nu aibă sală de sport și să facă educația fizică pe un culoar din școală unde cad și se lovesc de ciment.

Activitățile extrașcolare în cadrul acelor unități de învățământ sunt foarte puține sau inexistente din lipsă de spațiu.

Un alt inconvenient în școlile aglomerate este riscul crescut de transmitere a bolilor contagioase.

Foarte importantă în alegerea unității de învățământ este distanța față de casă. Dacă distanța este mare, copilul va petrece mult timp în trafic, în detrimentul studiului sau al timpului liber.

În prezent, fiecare copil este arondat la școala din proximitatea locuinței.

Federația părinților și aparținătorilor legali din România arată că într-un sistem civilizat de educație, în toate școlile ar trebui să se învețe într-un singur schimb, cu pauză de masă, iar toate cadrele didactice ar trebui să fie pregătite la fel de bine.

Noțiunea de “școală bună”, “de top” nu ar trebui să existe în cadrul învățământului de stat care presupune să ofere șanse egale tuturor elevilor, subliniază Federația într-o postare pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite