Sarah Obama, „bunica” din Kenya a fostului președinte Barack Obama, a decedat la 99 de ani

Sarah Obama
Sarah Obama
29 martie 2021, 10:51

„Ea a ajuns în Împărăţia lui Dumnezeu. Ea a murit în această dimineaţă”, a declarat fiica sa Marsat Onyango.

Sarah Obama era internată la Jaramogi Oginga Idinga Teaching and Referal Hospital din Kisumu, a precizat fiica ei, fără a dezvălui cauza internării.

Născută în 1922 într-o localitate de pe malul lacului Victoria, cea supranumită „Mama Sarah” a fost a treia soţie a lui Hussein Onyango Obama, bunicul pe linie paternă al fostului preşedinte american. Acest practician al medicinii tradiţionale, fost combatant al armatei britanice în Birmania, a decedat în 1975.

Chiar dacă nu a avut niciun fel de legătură de sânge cu Sarah, Barack Obama a declarat de mai multe ori că o considera bunica lui, pe care a vizitat-o în repetate rânduri.

În Kenya, „Mama Sarah” a devenit o celebritate naţională după o vizită în 2006 a nepotului său prin alianţă, care era la acea vreme senator de Illinois. După ce Barack Obama a devenit în 2008 preşedintele SUA, modesta locuinţă a „Mamei Sarah” din satul Kogelo, situat la circa 50 de kilometri nord-vest de Nairobi, lângă frontiera cu Uganda, a devenit o atracţie turistică, protejată de un gard cu sârmă ghimpată şi de gardieni. În 2009, guvernul kenyan a decretat oficial Kogelo patrimoniu naţional protejat.

În timpul vizitei sale prezidenţiale în Kenya, în 2015, Barack Obama a întâlnit-o pe „Mama Sarah”, precum şi familia ei, în capitala Nairobi. De asemenea, el a vizitat-o în 2018, de această dată în Kogelo, după ce şi-a încheiat mandatul.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite