Arhiepiscopul Tomisului a organizat o amplă procesiune închinată Sfântului Haralambie. Icoane sărutate fără mască de protecție
10 Februarie 2021, 12:59 (actualizat 10 Februarie 2021, 21:22)
(actualizat 10 Februarie 2021, 21:22) | Știrile TVR

Mare sărbătoare religioasă la Constanța. Arhiepiscopul Tomisului a organizat o amplă procesiune închinată Sfântului Haralambie. Iar de data aceasta a obținut și autorizație de la Primaria din Constanța. Peste o sută de enoriași au luat parte până acum la evenimentul religios.

Procesiunea a început la intrarea din partea de nord a Constanței, acolo unde Arhiepiscopul Tomisului a fost așteptat, de enoriași și preoți, cu pâine și sare. Apoi a plecat cu o trăsură către biserica Sfântul Halambie. Traficul în zonă a fost îngreunat.

Peste o sută de enoriași au mers pe jos aproape un kilometru, până la biserica. Și mulți au uitat de distanțare.

La biserica Sfântul Haralambie, credincioșii au ascultat slujba și au sărutat pe rând icoanele aflate în curte.

Deși Arhiepiscopul Tomisului i-a îndemnat pe credincioși să respecte măsurile de protecție, aceștia nu au mai ținut cont de nimic atunci când au fost miruiți și când s-au împărțit pachete cu mâncare. Jandarmii au intervenit.

Pentru procesiunea religioasă de astăzi, Arhiepiscopia Tomisului a obținut autorizație de la Primăria Constanța, în care se precizează însă că responsabilitatea pentru nerespectarea măsurilor anticovid revine organizatorului.