Sărbătoarea Sfintei Parascheva. La catedrala Mitropolitană din Iaşi sunt pregătite mii se sarmale pentru credincioși. La ceremonie pot asista și persoanele nevaccinate

14 octombrie 2021, 08:25

Pelerinajul de la Iași este în plină desfășurare, unde este sărbătorit Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și a celor săraci.

Mii de credincioși au trecut de joi dimineața să se închine la racla cu moaște.

Rândul cu pelerini se întinde pe mai mulți kilometri în afara Catedralei Mitropolitane. Au fost luate măsuri suplimentare de siguranță și pentru păstrarea distanței, impuse de situația pandemică tot mai gravă. Totuși, sunt lăsați să intre toți pelerinii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

70 de mii de persoane au venit să se închine la raclă, de la începutul pelerinajului. Slujba Liturgică a fost oficiată pe un podium special amenajat în fața Catedralei Mitropolitane, unde au asistat aproape 3 mii de credincioși.

O parte au fost așezați pe scaune, alții au stat în picioare.

Mii de sarmale sunt gătite pentru a fi oferite după slujbă credincioșilor. Inclusiv cei nevaccinați pot asista la ceremoniile religioase de astăzi, cu o condiție: să respecte distanțarea fizică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă