Sărbătorile aduc și conflicte violente în familie, iar polițiștii au fost în alertă în zilele de Paște. Autoritățile spun că există un fenomen al violenței în aceste perioade

18 aprilie 2023, 19:24

Zeci de români au murit sau au ajuns la spital de aceste sărbători, în urma accidentelor rutiere grave. Datele oficiale arată că numărul acestora este în scădere în ultimii ani, însă se păstrează la un nivel ridicat comparativ cu alte țări europene. Graba și consumul de alcool au fost principalele cauze. Pilotul Sorin Ene spune că astfel de comportamente pot fi schimbate printr-o legislație mai aspră care să îi vizeze clar pe cei care se urcă băuți sau drogați la volan.

Tot alcoolul este responsabil și de infracțiunile violente. Numărul lor creștere în perioada sărbătorilor, arată datele oficiale. La Spitalul Sfântul Spiridon din Iași a fost aglomerat zilele aceasta. Mulți au avut nevoie de asistență medicală după ce au fost implicați în bătăi sau au încercat să își ia viața.

Datele la nivel național arată că violența de sărbători este un fenomen la noi.

Polițiștii au intervenit la peste 10.900 de evenimente. Au fost sesizate 3900 de infracțiuni dintre care 1448 contra persoanei. Au fost prinse în flagrant 542 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind depistate 58 de persoane urmărite.”

În ciuda eforturilor polițiștilor, în această perioadă crește și consumul de droguri.

Potrivit datelor Agenției Naționale Antidrog, peste 10% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite