Sate întregi din Vrancea nu au medic de familie, iar cel mai apropiat spital este la zeci de kilometri distanță
13 Martie 2021, 21:18

Sate întregi fără medici de familie, bătrâni care merg zeci de kilometri până la primul cabinet, copii care nu au văzut în școala lor niciodată un doctor. Este realitatea tristă din multe zone rurale din țara noastră. Cine se confruntă cu probleme de sănătate fie sună la salvare, fie pleacă la zeci de kilometri distanță, spre cel mai apropiat spital.

Cu vârste înaintate și probleme de sănătate tot mai multe, vrâncenii din zona de munte nu au la cine apela pentru asistență medicală. 13 comune din județ nu au medic de familie și numărul lor este în creștere.

Și nu doar tinerii absolvenți de medicină aleg să plece în străinătate, ci și medicii experimentați. Din comuna Obrejița au plecat în afară, în ultimii ani, doi medici.

Acum, comuna nu are un doctor care să fie permanent în sat. O familie de medici din Tîmboiești încearcă să suplinească această nevoie, dar nu e suficient. Astfel, mulți localnici nici nu se gândesc sănătate.

La fel se întâmplă în alte 12 comune din județ, care nu au medic de familie.

Cele mai multe comune care nu au medici de familie se regăsesc în zona de munte a județului, la zeci de kilometri distanță de Focșani.