Satele Unite ale României, un proiect care urmărește unirea comunităților rurale și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor
21 August 2018, 08:25 (actualizat 21 August 2018, 08:33)
(actualizat 21 August 2018, 08:33) | Știrile TVR

Consiliul Județean Maramureș și Asociația Interculturală de Tradiții au pus la punct proiectul Satele Unite ale României. Scopul îl reprezintă unirea comunităţilor rurale ale României într-un concept de valorificare a culturii tradiţionale, a tradiţiilor şi obiceiurilor. În plus, proiectul a fost demarat cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Proiectul a pornit de la Săpânța. „Satele Unite ale României” îndeamnă micile comunități de români din țară și din străinătate să fie gazde pentru o petrecere centenară.

"Orice comunitate rurală din România, dar și de peste hotare, a  putut să se înscrie în acest proiect, cu condiția să organizeze în satul său un micro-eveniment până la sfârșitul lunii august. 45 de astfel de delegații, adică peste 800 de persoane, au participat la acest proiect" - Peter Hurley, organizator.

Ideea proiectului izvorăște din Maramureș, dar invitația este deschisă românilor de pretutindeni.

În fiecare an, Reuniunea Satelor va fi găzduită de o altă comunitate din țară, aleasă prin candidatură, care va primi titlul de „Capitală Culturală Țărănească" a anului respectiv!