Scandal cu focuri de armă în Rahova. Șapte persoane au fost reținute. Cel care i-a amenințat pe polițiști pe Facebook, “Spartacus Idolul Fetelor”, și-a cerut scuze

20 aprilie 2020, 18:57

În ajutorul polițiștilor a fost chemate mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale care au intervenit pentru a calma spiritele. S-a folosit inclusiv armamentul din dotarea forţelor de ordine. Șapte persoane au fost reținute în acest caz.

Autorul unor amenințări transmise live pe o rețea socială se prezintă drept Spartacus Idolul Fetelor. Împreună cu mai mulți prieteni a participat la un chef de pomină în ziua de Paști. Petrecăreții au consumat mult alcool, au pus muzică și au ieșit în stradă, ignorând complet reglementările de distanțare socială.

Polițiștii au ajuns în zonă după un apel la 112, dar au fost atacați cu pietre, iar mașinile le-au fost avariate. A fost nevoie de intervenția forțelor speciale, care au tras inclusiv câteva focuri de armă ca să-i liniștească pe petrecăreții violenți.

Aproape 40 de persoane au fost audiate astăzi la poliție. Explicații a dat și Spartacus Idolul Fetelor, care însă s-a liniștit după ce a ajuns la secție. A postat chiar pe o Facebook un mesaj însoțit de o fotografie prin care își cere scuze polițiștilor.

Mai multe patrule în ţară, după violenţele de Paşte: Două elicoptere vor survola zonele cu probleme

La cererea conducerii MAI, vor fi suplimentate forţele de ordine pentru a patrula în ţară în zonele cunoscute cu nivel ridicat de infracţionalitate. Două aeronave vor survola zonele cu nivel ridicat de criminalitate.

Marcel Vela a cerut ca şi mai mulţi poliţişti să patruleze în ţară, după ce au fost mai multe violenţe în prima zi de Paşte.

Începând cu ora 17.00 vor fi 154 de grupe, constituite din 4 – 10 membri.

Efectivele vor fi din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Actiuni Speciale al Politiei Romane (patru grupe), Serviciilor pentru Acţiuni Speciale ale fiecărui judeţ, cu câte două grupe; Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, cu 18 grupe; ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municpiului Bucureşti, cu 12 grupe; și a celor opt Grupări Mobile de Jandarmi, cu câte patru grupe.

Toţi aceştia vor fi mobilizaţi în zonele cunoscute ca fiind cu criminalitate ridicată, în cele cu persoane revenite din străinătate şi cunoscute cu preocupări infracţionale.

În Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Argeş, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, vor survola două elicoptere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite