Scandal în Germania. O deputată de extrema dreaptă este anchetată pentru incitare la ură

2 ianuarie 2018, 20:13

Totul a pornit de la mesajul de sfârşit de an al poliţiei din Koln care invită pretrecăreţii de Revelion să fie paşnici şi prudenţi. Postarea a fost făcută în germană, engleză, franceză şi arabă, această ultimă limbă fiind cea care a înfuriat-o însă pe Beatrix Von Storch, deputată din partea partidului de extremă-dreapta Alternativa Pentru Germania şi care a reacţionat violent pe Twitter, unde a acuzat poliţia că face concesii „hoardelor de bărbaţi musulmani barbari şi violatori în grup”.

După ce conturile i-au fost blocate, lidera partidului i-a repostat mesajele, şi a fost la rândul ei blocată temporar de moderatorii reţelelor de socializare. Reprezentanţii partidului Alternativa Pentru Germania se declară indignaţi şi victime ale cenzurii. Platforma acestei formaţiuni, a treia din parlament, este evidentă şi vehementă anti-islam.

Cazul este acum pe masa procurorilor din Koln. Dacă aceştia vor decide că deputata poate fi anchetată pentru incitare la ură, trebuie să ceară întâi parlamentului să-i suspende imunitatea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite