Scandal la Facultatea de Limbi Străine din București. Șefa Catedrei de suedeză, reclamată de studenți pentru comportamentul agresiv

4 martie 2021, 23:10

“Chiar te numești analfabet. Ce filolog să fii tu care să vii să spui asemenea monstruozități aici? Deci eu îți pun 2 și te iau și te mai frec încă o dată bine în toamnă și te duci în semestrul de grație sau ești exmatriculat”.

Concluziile sunt ale profesoarei Carmen Vioreanu, care este șefa Catedrei de suedeză de la Facultatea de Limbi Străine din Universitatea București. În rafala de jigniri, amenințări și umilințe, studenta care nu știe răspunsul izbucnește în plâns. Momentul a fost înregistrat de colegi, şi ei terorizați de comportamentul profesoarei.

STUDENTĂ, telefon anonim: “Am ajuns să mergem la psiholog, să avem nevoie de calmante înainte de examen, chiar și înainte de cursuri. Am fost și la psihiatru. Încă sunt sub tratament pentru a-mi reveni”.

Această tânără chiar a renunțat la cursurile facultăţii, tocmai din pricina profesoarei de care ajunsese să îi fie foarte frică.

SILVIA MARIN, fosta studentă: “Te făcea să te simți prost și stăteai așa, în bancă, pur și simplu eram speriați toți. O fată chiar plângea după ce se termina cursurile, ea ieșea în pauză să plângă”.

Foști colegi ai profesoarei susţin ceea ce reclamă studenţii.

BJORT APELKVIST – profesor universitar, fost coleg: „De multe ori a reacționat cu agresivitate. Odată îmi amintesc că a țipat 3-4 minute și a aruncat dosarul. Și pentru mine, destul de terorizant de multe ori”.

MĂDĂLINA SAMOILĂ, jurnalist TVR: „Decanul Facultății de Limbi Străine din cadul Universității din București ne-a precizat că în acest moment profesoara acuzată este cercetată în Comisia de disciplină a Universității. Totuși, rămâne de neînțeles motivul pentru care acest lucru se întâmplă abia acum, deși comportamentul dascălului durează de 13 ani, potrivit martorilor”.

Și a șocat întregul mediu academic.

LENNARD GRAPE, fost lector al Universității București: „Decanul, nu știu de ce .. nimeni până acum nu a reacționat. Studenții în toată perioada asta au suferit”.

Contactată în legătură cu această situație, pentru a oferi un punct de vedere, profesoara a refuzat, motivând că în curs este o anchetă care va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite