Scandal pe aeroportul din Cluj. Un cetățean britanic care a refuzat să poarte masca a fost dat jos din avion. Ceilalți pasageri au aplaudat intervenția
20 Octombrie 2021, 12:04 (actualizat 20 Octombrie 2021, 18:52)
(actualizat 20 Octombrie 2021, 18:52) | Știrile TVR

Scandal într-un avion care trebuia să decoleze marți seară de pe aeroportul din Cluj. Un pasager a refuzat să își pună masca de protecție, iar însoțitorii de bord au chemat poliția, după ce au încercat în zadar să îl convingă să respecte regulile. Bărbatul a fost debarcat în aplauzele celorlalți pasageri.

Cursa Cluj-Napoca - Londra trebuia să decoleze la ora 21.15. În avion, unul dintre pasageri a refuzat să își pună masca de protecție.

Însoțitorii de bord au încercat să îl convingă. Fără succes.

Fabian Bădilă, comisar șef Poliția de frontieră: "Comandantul aeronavei a informat Poliţia de Frontieră că a declanşat procedura specifică de debarcare a unui pasager care a manifestat un comportament necorespunzător".

Forţele de securitate de pe aeroport au urcat la bord, însă nici agenții nu au reușit să îl convingă pe pasager să își pună masca.

Pasager: "Acesta refuză vehement, iar poliţiştii au fost nevoiţi să îl scoată afară din avion, moment în care mulţimea a început să aplaude".

"Aşa, foarte bine, bravo băieţi, zău!".

Pasagerul este cetățean britanic și are 43 de ani. A rămas în aeroport, iar polițiștii l-au amendat cu 2.500 de lei.

Nu a fost singurul caz de acest fel cu care s-au confruntat echipajele de pe aeronave.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie atât pe întreaga durată a zborului, cât și în aeroporturi.