Scholz: Tacticile pământului pârjolit ale lui Putin nu îl vor ajuta să câştige războiul

Cancelarul german Olaf Scholz
Cancelarul german Olaf Scholz
20 octombrie 2022, 13:08

Într-un discurs susţinut în parlamentul german înaintea unui Consiliu European la Bruxelles, Scholz a declarat că astfel de decizii ale preşedintelui rus Vladimir Putin „nu vor face decât să întărească hotărârea şi dorinţa Ucrainei şi ale partenerilor săi de a persevera”.

„Până la urmă, teroarea exercitată de Rusia prin bombardamente şi rachete este un act de disperare, la fel ca mobilizarea de bărbaţi ruşi pentru război”, a spus Scholz.

„El vrea să răspândească frică, să divizeze şi să intimideze. Ne speculează slăbiciunea, dar se înşală – nu suntem slabi”, a atras atenţia cancelarul german.

„Toate minciunile şi toată propaganda, discuţia despre ‘operaţiuni speciale’ şi victorii rapide, toate acestea sunt doar o faţadă, ca o potemkinadă”, a mai declarat el.

Scholz a afirmat de asemenea că reconstrucţia Ucrainei după război va fi „o sarcină pentru o generaţie în care întreaga comunitate civilizată de state trebuie să îşi unească forţele”.

El a mai dat asigurări că „nevoile financiare” ale Ucrainei până la finalul anului sunt acoperite.

„Vestea bună este că nevoile financiare ale Kievului până la finalul anului sunt practic acoperite, iar Uniunea Europeană şi G7 joacă un rol decisiv”, a afirmat liderul german.

Scholz a spus în acelaşi timp că Germania s-a eliberat de dependenţa de gazul rusesc, dar lucrează la reducerea preţurilor la energie, inclusiv prin asigurarea unor noi contracte de livrare de gaz de la alte ţări.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite