Şcoala de la cârciuma din sat s-a mutat în container. Elevii învață în trei schimburi, iar cursurile au doar 35 de minute

5 martie 2021, 10:43

În satul Humosu au fost cumpărate trei containere pentru a înlocui clasele propriu-zise. Lipsa condițiilor de învățare este o cauză a dezinteresului manifestat de mulți dintre copiii din Sirețel care, la evaluarea naţională din ultimii ani, au obținut rezultate foarte slabe.

Calvarul elevilor din satul Humosu a început în urmă cu doi ani, când şcoala a intrat în reparaţîi, iar activitatea didactică a fost mutată la cârciuma din sat. Nemulţumit de condiţiile în care învaţă copiii, primarul a decis să cumpere trei containere pe care le-a amplasat în curtea şcolii.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, examenul de evaluare naţională reprezintă o prioritate. Copiii din Humosu spun însă că vor abandona şcoala încă din vară.

Rezultatele de la ultimele examene de evaluare naţională spun totul. În urmă cu doi ani, din cei 32 de elevi, 11 nu au obţinut note de trecere. Primarul comunei spune că işi doreşte un act educaţional de calitate însă legea nu îi permite să facă o evaluare a profesorilor.

La şcoala gimnazială din Sirețel învaţă peste 400 de copii. În perioada pandemiei, jumătate dintre ei nu au avut tablete şi internet şi nu au putut participa la cursurile online. Pentru că şcolile au intrat în reparaţii, elevii fac orele în trei schimburi încă din septembrie 2019, iar cursurile au o durată mai mică, adică de 35 de minute.

Din păcate, situaţia nu se va schimba prea curând. Firma care a început reparaţiile în şcoli a intrat în faliment. Fosta conducerea a primăriei a achitat pentru lucrări 5 milioane de lei, iar acum noii aleşi încearcă să recupereze banii în instanţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă