Şcolile sunt în continuare deschise, fără ca elevii să fie testaţi. Este nevoie de 70 de milioane de teste non-invazive pentru acest semestru

6 octombrie 2021, 17:15

În 10 unităţi de învăţământ din Bucureşti, cursurile cu prezenţa fizică au fost suspendate. În Capitală sunt 655 de şcoli şi în aproape toate există cel puţin o clasă cu elevi infectaţi. Iar numărul ar putea fi şi mai mare, dar în lipsa testelor non-invazive pentru toţi elevii, acest lucru nu poate fi confirmat.

Elevii ar trebuie să fie testaţi de 2 ori pe săptămână, iar cursurile şcolii sunt suspendate atunci când 50% dintre clase au depistate cazuri pozitive. Numai că testele promise de Guvern încă nu au fost achiziţionate, iar din ce în ce mai multe localităţi depăşesc pragul de 6 la mie.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timişoara, Cristian Oancea: Dacă vom continua fără să testăm se va ajunge ca părinții și bunicii lor să facă forme severe de boală mai ales acolo unde nu sunt vaccinați. Sunt și anumiți profesori care sunt coronasceptici sau antivaxeri, care pe lângă faptul că ignoră simptomatologia care este de Sars-Cov-2 pun în pericol diseminarea acestor focare. Copiii care prezintă simptome respiratorii sau inclusiv simptome gastro-intenstinale să fie testați Sars-Cov-2.

Momentan, şcolile au la dispoziţie doar teste antigen, respinse de majoritatea părinţilor. Numărul testelor a fost suplimentat recent cu 280 de mii şi pot fi folosite doar pentru elevii şi profesorii simptomatici.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite