Scurgeri de gaz la Nordstream | Kremlinul susține că nu exclude ipoteza unui sabotaj

27 septembrie 2022, 14:58

Autoritatea maritimă suedeză a emis o avertizare cu privire la două scurgeri de gaze de la gazoductul NordStream 1, în apele teritoriale suedeze și daneze.

„Există două scurgeri la Nord Stream 1 – una în zona economică suedeză și cealaltă în zona daneză. Sunt foarte aproape una de cealaltă”, a anunțat Administrația Maritimă Suedeză

Anunțul vine la o zi după ce autoritățile daneze au avertizat cu privire la o altă scurgere, de la gazoductul Nord Stream 2 care nici măcar nu a intrat în exploatare, neavând avizele necesare. Cele două scurgeri sunt localizate la nord-est de insula daneză Bornholm. Nu este clar ce anume a cauzat aceste scurgeri de gaz. Ieri, autoritățile daneze au cerut navelor să evite o arie de cinci mile nautice la sud-est de Bornholm din cauza unei scurgeri de gaze de la gazoductul Nord Stream 2 care a ajuns în Marea Baltică.

Mai târziu în aceeași zi, operatorul conductei Nord Stream 1, care a funcționat la capacitate redusă de la jumătatea lunii iunie înainte de a se opri completla sfârșitul lui august, a dezvăluit și o cădere de presiune pe ambele linii ale gazoductului Nord Stream 1.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite