Se aşteaptă o creştere a valorilor de trafic la PTF Giurgiu. Sunt luate măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare
05 Iunie 2023, 11:38 (actualizat 05 Iunie 2023, 11:57)
(actualizat 05 Iunie 2023, 11:57) | Știrile TVR

Camioanele care aşteaptă intrarea în ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 50 de minute controlul de frontieră, iar cele care ies din ţară 30 de minute, iar ITPF Giurgiu a luat măsuri pentru fluidizarea traficului ca urmare a faptului că ne aflăm la final de minivacanţă.

"Ca urmare a faptului că ne aflăm la final de minivacanţă, în această zi ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic pentru persoanele şi autoturismele care se prezintă în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară. La graniţa cu Bulgaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile bulgare, iar Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a dispus toate măsurile în vederea fluidizării traficului şi reducerea timpilor de aşteptare prin suplimentarea personalului şi a arterelor destinate traficului de acces în ţară la şase artere pentru autoturisme pe sensul de intrare în ţară şi la patru pe sensul de ieşire din ţară, iar pentru camioane numărul arterelor de circulaţie este de câte cinci atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire din ţară", se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ITPF Giurgiu.

În ultimele 24 de ore, prin PTF Giurgiu au fost efectuate formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, pentru aproximativ 21 de mii de persoane şi 5.550 de autoturisme, iar pe sensul de ieşire din ţară pentru aproximativ 11.350 persoane şi 2.450 autoturisme.

"Având in vedere ca cel mai tranzitat punct de trecere de la graniţa cu Bulgaria este PTF Giurgiu, în continuare recomandăm cetăţenilor români şi străini care trec graniţa în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional. Reamintim că la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel: pe raza judeţului. Constanţa - PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa, PTF Dobromir, pe raza judeţului Călăraşi - PTF Călăraşi, pe raza judeţului Giurgiu - PTF Giurgiu, în judeţul Teleorman, PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea, la Dolj, PTF Calafat şi PTF Bechet", se mai arată în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în prezent, camioanele care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 30 de minute la controlul de frontieră, iar cele care intră în ţară au de aşteptat 50 de minute.

Pentru autoturisme, timpul de aşteptare la controlul de frontieră este de zece minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

 

sursa Agerpres