Se împlinește un an de la moartea Regelui Mihai. Familia Regală îl va comemora la Curtea de Argeş, iar Televiziunea Română va transmite, în exclusivitate, slujba religioasă

3 decembrie 2018, 22:12

Sculptorul Alin Neacşu, cel care va realiza grupul statuar de la Iaşi dedicat Regilor României, a fost în Piaţeta Regelui Mihai din Capitală, pentru prima oară. A dorit să aducă un omagiu Regelui Mihai al cărui bust abia l-a terminat.

Alin Neacşu se află în Capitală pentru că pe 1 Decembrie a inaugurat la Moara Vlăsiei, la 20 de kilometri de Bucureşti, un bust al lui Ferdinand Întregitorul. În paralel, lucrează la grupul statuar de la Iasi, care va fi gata in 2020.

Regele Mihai va fi comemorat la Curtea de Argeș. La ora 12.00 va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală și Regală o ceremonie religioasă, iar Televiunea Română va transmite, în direct, şi în exclusivitate, evenimentul.

Regele Mihai va fi comemorat și în Marea Britanie, la Capela regală Savoy, unde Majestatea Sa a fost invitat, în 2012. Regina Elisabeta a II-a i-a făcut cinstea de a aşeza blazonul Regelui Mihai, alături de cele ale regilor britanici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite