Se înmulțesc atacurile cibernetice. Sunt vizate îndeosebi interesele americane

5 iulie 2021, 21:11

Atacul a început vineri și ținta principală a fost compania Kaseya cu sediul în Miami.

Kaseya Limited este o companie americană care dezvoltă software pentru gestionarea rețelelor, sistemelor și infrastructurii tehnologiei informației. Are sucursale în SUA, Europa și Asia Pacific. De serviciile sale beneficiază și lanțul suedez de supermarketuri Coop.

800 de magazine ale marelui lanț suedez au fost închise din cauza atacului, casele de marcat fiind paralizate de hackeri.

Atacurile ransomware acționează pe principiul blocării sistemelor informatice ale unei companii, iar pentru deblocarea acestora este cerută o răscumpărare.

Când ministrul suedez al Apărării vorbește despre un atac la baza societății nu se referă doar la aceste magazine alimentare.

Kaseya a depistat, imediat după atac, o posibilă problemă la unul din software-urile sale și a precizat că incidentul nu a afectat decât 40 de firme din întreaga lume.

Numai că acești clienți, la rândul lor, furnizează servicii altor companii.

Atacurile de tip ransomware împotriva intereselor americane s-au înmulțit în ultima vreme și experții spun că în spatele lor se află grupări care au legătură cu Rusia.

Subiectul a fost de altfel discutat de președintele Joe Biden și la întâlnirea avută cu liderul de la Kremlin, luna trecută, iar acum, liderul de la Casa Albă a cerut o investigație amănunțită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite