Seară regală dedicată eroilor. Familia Regală, aproape de familiile eroilor căzuţi şi răniţi în război

22 iunie 2018, 10:20

Eroii omagiaţi de Familia Regală au amintiri greu de şters din misiunile de luptă la care au participat în Irak şi Afganistan.

„Un lunestist m-a împuşcat în tibia dreaptă. Am fost evacuat cu un elicopeter american şi am fost în mai multe spitale din Afganistan”, îşi aminteşte plt. adj. r. Ionel Eugen Bida, erou rănit în Afganistan.

“Am avut momente când nu ştiam nimic despre el. Când a venit în ţară, la spitalul din Bucureşti, m-am îndrăgostit a doua oară”, mărturiseşte soţia militarului.

Eroul nu a abandonat lupta. După opt ani de la accidentul din Afganistan, a urcat pe podium anul trecut la Jocurile Olimpice Invictus, din Toronto.

Paula şi-a pierdut soţul, în 2016, în teatrele de operaţiuni. Adrian Vizireanu a fost ucis de talibani deghizaţi în uniformele poliţiei afgane. Era la prima misiune.

“Şi-a dorit foarte mult să meargă în misiune, dar, din păcate, a fost şi ultima. Dacă ai ales să îţi serveşti patria, te duci acolo unde eşti chemat”, spune Paula Vizireanu, soţia eroului ucis de talibani.

Copiii eroilor au primit daruri.

ASR Principele Radu:Taţii acestor copii nu s-au întors şi nici nu se vor întoarce. Au rezultate excepţionale la şcoală, fac parte din elita tinerii generaţii româneşti prin faptul că şi ei împrumută de la taţii lor aceeaşi aură de erou”.

Seara s-a încheiat cu un mic dineu în sufrageria regală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă