Secția ATI a Spitalului județean Neamț nu poate funcționa pentru că nu are echipamente. După incendiu, aparatura a fost sigilată de anchetatori
21 Noiembrie 2020, 21:44
(actualizat 21 Noiembrie 2020, 22:16)

La Piatra Neamț, Spitalul județean încă nu poate trata persoane cu forme grave de COVID după incendiul de acum o săptămână. Secția ATI pentru aceste cazuri va fi la etajul 4, unde totul e pregătit și igienizat în urma consultării specialiștilor și după obținerea avizelor, dar e o problemă cu echipamentele - unele au fost sigilate de anchetatori.

Avizele necesare funcționării secției de terapie intensivă la etajul patru au fost obținute, dar pacienţii încă nu pot fi trataţi aici.

Între timp, cazurile care au nevoie de ATI sunt transferate către alte spitale.

La Piatra Neamț sunt doar 3 paturi de terapie intensivă, în apropierea Unității de primiri urgențe. Pentru noua secție, o parte din echipamente urmează să fie recuperate din zona incendiului, care a fost sigilată pentru cercetări.

Potrivit managerului spitalului, luni încep discuţiile pentru un ATI mobil.

Noua secție ATI a Spitalului județean din Piatra Neamţ va avea 6 paturi, pentru care există şi avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pentru că nu se pot face delimitări între zonele în care se află pacienții și personalul medical, a fost stabilit ca medicii, asistentele și infirmierele să urce din vestiar echipați complet cu echipamentul special de protecție.