Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, vine în România săptămâna viitoare

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin
Secretarul american al Apărării Lloyd Austin
13 octombrie 2021, 15:48

Vizita înaltului oficial al SUA face parte dintr-un turneu care mai include Georgia şi Ucraina, înainte de participarea la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO de la Bruxelles.

„România este singura ţară membră NATO din cadrul turneului care se încheie cu participarea secretarului Apărării la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO”, a transmis ambasada pe pagina sa de Facebook.

„Suntem probabil în cel mai fericit moment al acestui parteneriat strategic”, spunea, la finele lunii septembrie, într-un interviu în exclusivitate pentru TVR, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

În septembrie s-au împlinit 10 ani de la Declarația comună pentru Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite pentru secolul XXI și 10 ani de la semnarea Acordului privind instalarea scutului anti-rachetă al Statelor Unite în România.

S-au împlinit, totodată, și 5 ani de când acest scut anti-rachetă a devenit operațional și a fost integrat sistemului NATO.

Aceasta este prima vizită la nivel înalt efectuată la București de un membru al administrației americane după cea a lui Joe Biden, în 2014. Biden era atunci vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite