Secretarul de stat Raed Arafat: Sărbătorile religioase sunt permise doar cu participarea persoanelor care au domiciliul în localitate

Declarații Raed Arafat
Declarații Raed Arafat
5 octombrie 2020, 21:18

Secretarul de stat e explicat că s-a luat această măsură ca să se elimine riscul infectării în timpul transportului.

Secretarul de stat Raed Arafat: A fost luată o decizie referitor la organizarea sărbătorilor religioase și care e permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședință în localitatea unde se desfășoară activitatea. Fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului. Riscul major este pe durata transportului, în autocare, în timpul în care se deplasează la localitatea respectivă sau înapoi acasă. Dacă se stă într-un autocar sau mașină sau mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată ca să se întoarcă toți care au călătorit în mijlocul respectiv infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat și sper că populația ne înțelege pentru această decizie. Sărbătorile se fac dar numai cu cei care au domiciliu sau reședința în localitatea în care se desfășoară activitatea respectivă.

Raed Arafat a reamintit importanța respectării măsurilor recomandate de autorități pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2: purtarea măștii, distanțarea, dezinfectarea pe mâini, a suprafețelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite