Secţia de terapie intensivă a spitalului de campanie de la Otopeni mai are un singur loc liber. Cel mai tânăr pacient internat are 20 de ani

15 iulie 2020, 21:21

Mai mulți medici și asistenți militari se pregătesc să îi facă dializă unui bolnav de COVID-19 aflat în stare gravă. Cei 13 pacienți din secția ATI a spitalului de campanie de la Otopeni au vârste cuprinse între 20 și 80 de ani. Ion Iova este unul dintre ei. Bărbatul din Mioveni a trecut de perioada grea, dar are nevoie în continuare de oxigen. A ajuns aici după ce a trecut prin două spitale. Era în stare gravă, avea senzația că se sufocă.

Bărbatul e de părere că oamenii nu ar trebui să ajungă în spitale ca să creadă că noul coronavirus chiar există.

Pacientul din secția ATI a spitalului de campanie aflat în starea cea mai gravă are doar 30 de ani. Medicii spun că, deși e foarte tânăr, are șanse de supraviețuire mici. Unul dintre medicii care se luptă pentru viața lui este maiorul Vladimir Zahiu, întors recent dintr-o misiune din Mali, Africa.

În prezent în secția ATI a spitalului de campanie de la Otopeni sunt internați deopotrivă militari și civili. Cadrele medicale tratează și un arestat preventiv acuzat că a violat o minoră. Bărbatul are COVID 19 și este în stare gravă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă