Sector 1: Trei centre sociale pentru persoanele fără adăpost, pe perioada cu temperaturi scăzute

Centru pentru persoane fără adăpost
Centru pentru persoane fără adăpost
11 ianuarie 2021, 11:32

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis luni AGERPRES, persoanele adulte pot fi cazate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost din Şoseaua Odăi nr. 3-5, cu o capacitate de 60 de locuri, iar copiii la Complexul Social de Servicii Pinocchio din Strada Minervei nr. 31 A. De asemenea, pentru mamele cu copii autoritatea locală pune la dispoziţie Centrul Maternal Sf. Nicolae, care oferă posibilitatea găzduirii, ca şi celelalte două centre, inclusiv pe timpul nopţii. Cei cazaţi beneficiază de hrană, asistenţă medicală, îmbrăcăminte şi materiale de igienă personală.

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 s-a constituit o echipă mobilă care are rolul de a asigura intervenţia în cazul copiilor străzii, persoanelor fără adăpost care necesită un ajutor imediat din cauza situaţiilor dificile în care se află şi care le pun în pericol siguranţa.

În paralel, poliţiştii locali vor intensifica patrulele pe străzi pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

Bucureştenii pot veni în ajutorul echipelor mobile ale Primăriei Sectorului 1 semnalând prezenţa oamenilor fără adăpost pe străzi la 021/9540, apelabil 24 h din 24 (Poliţia Locală) sau la 0734.454.543 (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului).

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite