Selecția Națională Eurovision 2022. Încep filmările în studiourile TVR unde vor fi înregistrate melodiile
04 Ianuarie 2022, 13:57
(actualizat 04 Ianuarie 2022, 18:45)

46 de piese au fost înscrise în concurs pentru a reprezenta România pe scena Eurovision. Juriul a ales semifinaliștii Selecției Naționale și se fac pregătiri acum pentru filmările pieselor. Peste o lună îi vom putea vedea pe artiști cântând live pentru a fi votați de public. Primii cinci din clasament vor merge mai departe în concurs, alături de cei aleși de jurați.

Luna ianuarie este foarte importantă pentru semifinaliștii Eurovision România. Încep filmările în studiourile TVR unde vor înregistra melodiile care vor fi transmise apoi pe canalele Televiziunii Române, dar și online, pe platformele TVR.

Până atunci, însă, puteţi asculta piesele pe site-ul eurovision.tvr.ro. Sunt 46 de melodii, dar doar 20 vor ajunge în show-ul din 12 februarie.

Iuliana Marciuc: Cincisprezece piese vor fi alese de juriul de specialitate prin vizionarea acestor piese, întocmai ca la finala internațională. Și cinci piese vor fi alese de public prin votul pe Facebook.

Cristian Faur, preşedintele juriului Eurovision România: Este foarte bine că în finala de la Torino va pleca acel cântec bine cernut de filtrul juriului şi al publicului. Și speram să scriem istorie, anul asta, la Eurovision. Așa cum am făcut-o în alți ani.

Pe 5 martie, vom afla cine va reprezenta România la Eurovision 2022.