Selfie-ul, o imagine cosmetizată care poate da dependență. Psihologii spun că cei care abuzează de selfie își doresc validare socială, au o problemă de imagine de sine

18 aprilie 2019, 10:42

De zeci de ani fotografiile fac parte din viața noastră. Ne înveselesc vacanțele, petrecerile. Sunt amintirile prinse într-un album  la care ne întoarcem din când în când și retrăim cele mai amuzante și cele mai  importante momente ale vieții noastre.

Dacă înainte aveam nevoie de o a doua persoană ca să ne facă o poză acum ne descurcăm și singuri. Procedeul se numește selfie și se realizează cu ajutorul camerei de pe fața telefonului, înzestrat cu acestă opțiune. Selfie a devenit o modă.

Psihologii spun că selfie este o imagine cosmetizată. Cel care își face un selfie își face într-o anumită postură își dorește o anumită validare socială. O persoană care face abuz de selfie este o persoană care are nevoie de această validare socială, are o problemă  de imagine de sine. Acest comportament ar putea duce în starea narcisismului și nu mai afectezi timp lucrurilor care sunt importante. Și aici intervine partea periculoasă, pentru că ajungi să trăiești mai mult în imagine decât în realitate și obișnuiești creierul cu această stare. Specialiștii avertizează că este un comportament care dă dependență.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă