Separatoare cu role pe drumul european E85. Autorităţile speră să rezolve problema numeroaselor accidente de pe ”drumul morții”

8 octombrie 2022, 20:22

De-a lungul anilor, zeci de accidente soldate cu victime s-au petrecut pe Drumul European E85. Pe sectorul aflat în județul Bacău sunt porțiuni lungi în linie dreaptă unde șoferii grăbiți apasă prea tare pedala de accelerație și fac depășiri cu urmări dezastruoase. Anul trecut a fost înregistrat unul dintre cele mai grave accidente.

Șapte cruci aflate pe marginea drumului, înainte de intrarea în localitatea Răcăciuni, stau martore acelui tragic eveniment, petrecut în urmă cu 1 an. Acum, separatoarele, menite să prevină depășirile și intrarea pe contrasens, se întind pe aprope un kilometru.

”Acest tip de parapet este un sistem inovativ, datorită capacităţii acestora de dispersare a energiei în lungul parapetului. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecţie sunt redirecţionate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel eliminat riscul coliziunii frontale dintre autovehicule”, susține Nicu Popovici, purtător de cuvânt DRDP Iași.

Puțini șoferi sunt impresionanti de bilanțul negru al șoselei și se arată dispuși să conducă preventiv.

Autoritățile au în vedere să extindă măsurile preventive, până la intrarea în Bacău.

Avem în vedere, în vecinăattea comunei Nicolae Bălcescu instalarea de parapete de beton tip New Jersey, concomitent cu reabilitarea tuturor trecerilor de pietoni din zona respectivă, iar prin PNRR, realizarea unui pasaj subteran, pe sub E85, în dreptul acestei comune”, ne-a declarat Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău.

Separatoarele cu rulouri au fost comandate din Corea de Sud, în luna mai, iar zonele periculoase au fost stabilite după o analiză a Poliției Rutiere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite