Serată ucraineană la Timișoara. Refugiate din țara vecină au pregătit un adevărat festin cu preparate tradiționale

14 august 2022, 00:42

Mâncare de hrișcă cu carne, ardei umpluți, plăcinte cu varză, ou și ceapă, pui umplut cu cașcaval, clătite cu brânză dulce sau găluște cu vișine.

Toate sunt preparatele tradiționale din Ucraina, pregătite cu mult drag și pasiune de două ucrainence – Irina și Masha.

Masha, refugiată din Ucraina:Am gătit mai multe preparate pe bază de legume și feluri de carne. (…) Avem cu carne de vită, de porc și de pui. Am pregătit și un fel de mâncare foarte popular în Ucraina – ardei umplut – e făcut cu carne de porc și orez. Este un fel de mâncare pregătit vara, în fiecare casă„.

Irina, refugiată din Ucraina:Îmi place să gătesc și când gătesc mult nu mă gândesc la război. (…) Am învățat să gătesc de la mama mea, când aveam 6 ani. Primul meu preparat a fost găluște – acum le-am făcut cu vișine, dar atunci le-am făcut cu cartofi„.

Eugenia Rozbytska, reprezentanta refugiatelor din Ucraina în Timișoara: Această idee de a găti ne-a venit pentru că vrem să vă mulţumim vouă, românilor, pentru sprijinul pe care ni-l acordaţi în situaţia aceasta în care noi suntem, în război. Dorim să împărtășim cu voi cultura noastră gastronomică„.

Serata gastronomică cu specific ucrainean a adunat zeci de invitați.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul unei asociații implicate încă de la început în ajutorarea refugiaților.

Cine a dorit și a fost încântat de preparatele culinare a putut dona bani pentru refugiatele ucrainence din Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite