Serena Williams ar putea fi desemnată favorită principală la Wimbledon, în locul Simonei Halep. Americanca boicotează turneul de la Madrid
03 Mai 2018, 07:54 (actualizat 03 Mai 2018, 10:01)
(actualizat 03 Mai 2018, 10:01) | Știrile TVR

Simona Halep  se află deja la Madrid, turneu pe care Serena Williams a decis să-l boicoteze, după ce Ion Ţiriac a spus că "tenisul are nevoie de altceva decât de o jucătoare de 36 de ani şi 90 de kilograme".

Chiar dacă este pe locul 449 în lume, Serena Williams i-ar putea lua lui Halep locul de favorită principală la Wimbledon.

"Favoriţii sunt aleşi în baza clasamentului însă pot fi excepţii dacă membrii comitetului de organizare consideră că balanţa tragerii la sorţi trebuie echilibrată" -  arată articolul din regulament care face din Wimbledon singurul turneu din lume unde organizatorii îşi permit să nu ţină seama de ierarhia mondială şi să impună o altă ordine în funcţie de performanţele obţinute anterior de jucătoare la Londra.

"Sunt câteva semne bune pentru jucătoarele întoarse după concediul de maternitate" a aflat, deja, Darren Cahill care ştie că "până pe 26 iunie, se ia în calcul introducerea Serenei pe lista capilor de serie la Wimbledon".

Simona Halep are însă şansa să fie desemnată, în premieră, cap de serie numărul 1 la Grand Slam-ul londonez.