Serena Williams s-a calificat în semifinalele Openului Australiei

Serena Williams s-a calificat în semifinalele Openului Australiei
Serena Williams s-a calificat în semifinalele Openului Australiei
25 ianuarie 2017, 09:04

Serena devine, astfel, a treia jucătoare de peste 30 de ani calificată în penultimul act la primul turneu de Mare Șlem al anului, după croata Mirjana Lucic Baroni (34 ani), viitoarea sa adversară, și sora sa Venus Williams (36 ani), care va înfrunta o altă reprezentantă a Statelor Unite, Coco Vandeweghe (25 ani).

Sextuplă campioană la Australian Open, Serena Williams, se află în cursa pentru câștigarea celui de-al 23-lea său trofeu de Grand Slam. Dacă va reuși să-l obțină sâmbătă, ea își va recupera poziția de lider al clasamentului WTA, din care a fost detronată de germanca Angelique Kerber, deținătoarea titlului la Melbourne și eliminată în optimile de finală.

Cea mai mică dintre surorile Williams va disputa cea de-a 34-a sa semifinală de Mare Șlem și a zecea consecutivă de la ediția 2014 a US Open.

Adversara sa, Mirjana Lucic-Baroni, numărul 78 mondial, a trecut în sferturile de finală, cu 6-4, 3-6, 6-4, de Karolina Pliskova, a cincea favorită a competiției, după ce anterior reușise să o elimine pe poloneza Agnieszka Radwanka, a treia jucătoare a lumii. Croata își continuă astfel frumoasa poveste de la actuala ediție a turneului de la Melbourne, aceasta fiind prima sa semifinală de Mare Șlem după o pauză de 18 ani (precedenta a fost în 1999, la Wimbledon, contra germancei Steffi Graf).

Rezultate — sferturi de finală:
Mirjana Lucic-Baroni (Croația) — Karolina Pliskova (Cehia/N.5) 6-4, 3-6, 6-4 
Serena Williams (SUA/N.2) — Johanna Konta (Marea Britanie/N.9) 6-2, 6-3

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite