Serviciile telefonice cu sfaturi medicale pediatrice, din ce în ce mai căutate de părinți în pandemie

9 octombrie 2020, 08:29

ALOPEDI 0364-917 a fost apelat în primele nouă luni ale acestui an de către nu mai puțîn de 7.365 de părinți. În majoritatea apelurilor telefonice – 68,4% au fost oferite recomandări de îngrijire a copilului la domiciliu, pentru 818 copii s-a recomandat consultul medical imediat, iar în cazul a trei copii a fost necesară solicitarea intervenției Serviciului de Ambulanță.

58,62% din apelurile preluate au provenit din zona metropolitană Cluj-Napoca iar 3.028 de apeluri din afară județului, în special din București și județele Brașov, Constanța și Prahova.

ALOPEDI poate fi apelat la numărul de telefon 0364917. Serviciul medical telefonic oferă de șapte ani sprijin părinților îngrijorați. În Cluj mai avem un astfel de serviciu medical. PEDITEL, care în curând trece la un alt nivel. Va deveni hub integrat de telemedicină pediatrică. Consultațiile vor trece de la apelul telefonic la cel video.

Acest lucru este posibil cu o finanțare de 20.000 de euro care va ajută că, începând din martie 2021, PEDITEL să integreze o soluție completă de telemedicină. Astfel, medicul pediatru va putea fi contactat prin: apel telefonic, apel video, chat, mesaje și va dispune de dosar medical în care părinții pot încărca documente medicale.

În șapte ani de funcționare, peste 270.000 de copii au fost ajutăți de serviciul PEDITEL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite