Atenţie la fidget spinner-uri. Serviciul rusesc de protecție a consumatorilor deschide o anchetă privind aceste jucării

Atentie la jucaria momentului pentru adolescenţi
Atentie la jucaria momentului pentru adolescenţi
20 iulie 2017, 10:02

Agenția de stat, Rospotrebnadzor, a precizat marți într-o declarație că lansează această anchetă „având în vedere îngrijorarea părinților și profesorilor”.

Există însă și un alt factor care a alimentat popularitatea acestei jucării în Rusia: promovarea fidget spinner-urilor de către opoziție. Liderul opoziției, Aleksei Navalnîi, a fost filmat jucându-se cu un spinner în instanță, în luna mai, iar filmarea a devenit virală.

Câteva zile mai târziu, televiziunea de stat din Rusia a emis un raport în care avertiza părinții că fidget spinner-urile ar putea fi dăunătoare pentru copii și sublinia că activiștii opoziției se folosesc de aceste jucării pentru a-și promova cauza.

Fidget spinner-ele au fost inventate în 1993 şi nimeni nu se aştepta atunci ce isterie generală vor crea. Astăzi, dispozitivele pot fi cumpărate cu preţuri de la 1 la 1000 de dolari, în funcţie de complexitatea şi materialele din care sunt create.

E interesant de ştiut că jucăria fidget spinner a fost interzisă în 32% dintre cele mai mari 200 de şcoli din Statele Unite.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă protestele și a pichetat joi spitalele

Grevă generală în Italia, în Transporturi, Sănătate și Educație