Sezonul de schi a fost deschis doar în anumite stațiuni montane. Pe Valea Prahovei, pârtiile sunt închise și nu este pornită nicio instalație

18 decembrie 2021, 18:31

La Predeal a nins abundent și s-a depus strat consistent de zăpadă, însă nu s-a putut schia. Omătul nu este încă bătătorit pe pârtii, așa că doar câțiva schiori au avut curajul să „înoate” prin zăpadă.

În lipsa instalațiilor pe cablu, cei care vor să schieze trebuie să urce cu schiurile în spate până în partea de sus a pârtiilor.

Deocamdată, zăpada care depășește 25 de centimetri înălțime îi face cei mai fericiți pe copii.

Cel mai aglomerat a fost la săniuș, unde cei mici s-au distrat cot la cot cu părinții.

Pentru săptămâna viitoare sunt anunțate ninsori și temperaturi negative, așa că sunt șanse ca de Crăciun și de Revelion turiștii să aibă parte condiții excelente de schi.

La Păltiniș, sezonul de schi a fost deschis oficial. Stratul de zăpadă măsoară mai bine de o jumătate de metru la peste 1.400 de metri, așa că sunt deschise toate cele 5 pârtii de schi și snowboard.

În plus, nu a fost deloc aglomerat.

Chiar dacă a nins în ultimele zile, stratul natural de nea este întreținut cu unul artificial. Tunurile de zăpadă funcționează în fiecare zi și în fiecare noapte.

La Rânca, în județul Gorj, vântul a creat ceva probleme, dar asta nu i-a speriat pe turiști. Toate cele 5 pârtii de schi din stațiune au fost pline, mai ales că și aici stratul de zăpadă măsoară aproape un metru.

Cabanierii anunță că peste 4 mii de turiști au făcut rezervări în acest weekend.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite