Sezonul de schi, deschis la Buşteni. Domeniul schiabil de altitudine din Sinaia, închis

Sezonul de schi deschis la Buşteni / Facebook
Sezonul de schi deschis la Buşteni / Facebook
3 februarie 2023, 11:26

Pârtia Kalinderu este destinată schiorilor începători și cu pregătire medie. Tot la Bușteni este și singura pârtie pentru sanie din zona Valea Prahovei.

Skipassul pentru adulţi costă 155 de lei, iar pentru copii, 80 de lei, în timp ce un tichet pentru o urcare este 20 de lei. Tot din acest weekend se schiază şi la Azuga, iar la Sinaia a fost deschis tot domeniul schiabil, inclusiv Carp, singura pârtie neagră omologată din România.

Dacă vreți să mergeti pe Valea Prahovei la final de săptămână, atenţie însă: din această dimineaţă, pe DN1 Ploiești-Brașov, la kilometrul 99, în afara localității Breaza se fac lucrări de reparații a carosabilului.

La Sinaia, domeniul schiabil de altitudine este închis vineri din cauza vremii, în condiţiile în care, la Cota 2000, viteza vântului depăşeşte 75 km/h, vizibilitatea este zero în şaua Vârful cu Dor, iar pârtiile nu pot fi amenajate.

În această staţiune se poate schia momentan doar pe Pârtia Nouă, care este amenajată şi deschisă, fiind deservită de Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400), se arată pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

În ceea ce priveşte domeniul schiabil de la Azuga, reprezentanţii primăriei au precizat că se schiază pe toată pârtia Sorica în condiţii bune, iar la Cazacu se schiază doar pe pârtia de începători.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite