Sfatul lui Raed Arafat pentru masa de Crăciun, în familie: Aerisim bine încăperea și purtăm masca. Dar recomandarea ar fi să nu existe întâlniri cu persoane din afara casei

Crăciun în pandemie
Crăciun în pandemie
22 decembrie 2020, 18:46

Întrebat, la Digi 24, cum pot românii să minimizeze riscurile de Crăciun, când se vor afla în aceeași casă cu rude și prieteni, Raed Arafat a spus că trebuie să fie încăperi aerisite, oamenii distanțați și cu mască, dar cel mai bine astfel de întâlniri ar trebui evitate.

„Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînțeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepția momentului în care se mănâncă și unde trebuie totuși să se păstreze o distanță, purtarea măștii, care știu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menționate inclusiv de OMS. Adică dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepția momentului în care mănânci și trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (…) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune și persoanele în vârstă, pot expune și persoanele apropiate și pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale și poate chiar în stare foarte gravă”, a spus Arafat, citat de Mediafax.

Șeful DSU  le recomandă românilor „să nu se pună cu virusul”: „Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el, că nu se pune situația în acest mod. Trebuie să înțelegem această situație, nu avem altfel de controla decât prin măsurile de distanțare, limitarea contactului, limitarea mobilității și bineînțeles purtarea măștii când suntem în preajma persoanelor cu care nu stăm, în interior și în exterior.”

Arafat a fost întrebat dacă, eventual, ar trebui să mâncăm pe rând.

„Și asta este o soluție, dacă vreți să o propuneți”, a răspuns șeful DSU.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite