Shaorma cu de toate, dar fără fosfaţi. Parlamentarii europeni vor să interzică aditivii periculoși din carnea congelată

4 decembrie 2017, 19:45

Românii sunt mari consumatori de shaorma și kebap. Cumpără peste 30.000 de porții în fiecare zi. Și le aduc patronilor de localuri cu specific turcesc și arăbesc încasări, anuale, de peste zece milioane de euro, conform estimărilor din piață.

Ce nu știu consumatorii este că în carnea folosită pentru aceste preparate pot exista fosfați. Sunt aditivi alimentari folosiți pentru a menține carnea congelată bună de consum.

Orice aditiv devine periculos pentru organism dacă este consumat în cantități mari.

Parlamentarii europeni vor acum să interzică folosirea fosfaților în carnea pentru shaorma și kebap. Ideea nu este deloc bine primită în comunităţile de musulmani din Occident. Cei care au afaceri în domeniu se plâng de discriminare.

Discuţiile de la Bruxelles i-au luat prin surprindere și pe patronii de restaurante din România. Mahmut Koray a început să vândă kebap în 2011. În fiecare zi cumpără carne proaspătă de la furnizori. Însă nu știe cu certitudine cu ce substanțe ar fi tratată.

Parlamentul European ar putea vota interzicerea utilizării fosfaților în prepararea cărnii pentru shaorma și kebap până la sfârșitul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite