Show incendiar la Buzău duminică seara, când a fost aleasă melodia care va reprezenta România la Eurovision 2020, "Alcohol You"
02 Martie 2020, 08:10
(actualizat 03 Martie 2020, 19:46)

"Alcohol You" este melodia României pentru Eurovision 2020. Într-un show incendiar organizat de postul public la Buzău, piesa a fost aleasă din cinci melodii, compuse special pentru Roxen. Melodia vă reprezenta România pe 12 mai, în prima semifinală Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam.

"Alcohol You" este melodia care a obținut punctaj maxim atât la votul juriului, cât și la cel al publicului. Cele cinci piese pe care Roxen le-a interpretat în Finala Națională Eurovision, desfășurată la Buzău, au fost "Alcohol You", "Beautiful Disaster", "Cherry Red", "Colors" și "Storm".

Evenimentul organizat la Sala Sporturilor din Buzău a fost transmis în direct de Televiziunea Română. Show-ul a avut mai multe recitaluri pe lângă cele 5 interpretări ale lui Roxen.

La Buzău au mai cântat și trei concurenți internaționali, care vor merge la Eurovision 2020.

Ulrikke, reprezentanta Norvegiei, Sandro, din partea Ciprului și Natalia Gordienko - reprezentanta Moldovei.

Cei doi prezentatori, Elena Gheorghe și Connect-R, au susținut și ei câte un mic recital.

Ultimul recital a fost susținut de Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012 cu hit-ul "Euphoria".

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra 26 de țări: primele 10 din fiecare semifinală și cele șase calificate direct. România va intra în concurs pe 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.