Simona Halep, după ce și-a egalat cea mai bună performanță la Wimbledon: Iubesc iarba, e prima oară când spun asta

10 iulie 2019, 09:35

Anul acesta, Simona Halep a ajuns în semifinale la Wimbledon după un meci în care a revenit în primul set de la 1-4, jucat împotriva unei jucătoare care o învinsese în precedentele două întâlniri.

„Mă așteptam ca Shuai să joace atât de bine. M-a învins în ultimele două meciuri pe care le-am disputat. Am fost puțin nervoasă, stresată înainte de meci. Știam că va lovi puternic, mai ales că mingea ei nu sare deloc, e greu de returnat. Am continuat să lupt. Am știut că trebuie să fiu sută la sută pentru fiecare minge, pentru că astfel îi puteam rupe ritmul. Lucru care s-a întâmplat în al doilea set”, a explicat Simona la conferința de presă de după meci.

Tot atunci a mărturisit că iubește iarba, adăugând că spune asta în premieră. De altfel, sportiva are și o postare pe Twitter, cu același mesaj: „Iarbă, cred că te iubesc!”

Simona Halep a dezvăluit și ce dialog a purtat cu Shuai Zhang la fileu, la finalul meciului, când cele două sportive s-au îmbrățișat, au vorbit și au râs:  „La final, la fileu, m-a felicitat . Noi ne înţelegem foarte bine. În afara terenului, suntem foarte ok. Mi-a spus că speră să câştig turneul. I-am mulţumit şi i-am răspuns Să dea Dumnezeu.”

(w500) Shuai Zha

De altfel, chinezoaica a declarat în conferința de presă că își dorește ca Simona să câștige turneul, atât pentru tenisul pe care îl joacă, dar și pentru că este o persoană foarte bună.

(w500) Simona Hal

Fostul lider WTA a vorbit în conferința de presă și despre semifinala cu Svitolina: „De fiecare dată când am jucat cu Svitolina a fost greu. Mă aştept la un nou meci greu. Suntem în semifinale, aşa că nu prea contează de câte ori ai jucat împotriva viitoarei adversare sau ce scor e în meciurile directe. Trebuie să dau tot ceea ce am mai bun şi să încerc să câştig meciul.”

Sportiva din Ucraina (24 de ani, locul 8 WTA), care ajunge pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam,  a învins-o pe Simona în două finale consecutive la Roma (2017 și 2018), la Turneul Campioanelor în 2017 și în semifinale la Toronto, tot în 2017. Românca a câștigat în sferturi la Roland Garros, în 2017, când a avut o revenire spectaculoasă, și anul acesta în semifinale la Doha (6-3 3-6 6-4).

Anul trecut, Simona a fost eliminată la Wimbledon în turul trei, de taiwaneza Su-Wei Hsieh.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite