Simona Halep, la spital, în perfuzii, după finala Australian Open

28 ianuarie 2018, 12:46

Simona Halep a fost internată la terapie intensivă, la Royal Melbourne Hospital, cea mai mare unitate medicală din Australia. Diagnosticul: „deshidratare severă”.

Sportiva a fost externată duminică dimineață, după 4 ore de tratament sub supraveghere medicală. I s-a recomandat să evite zborul de 14 ore între Melbourne și Peninsula Arabică, a transmis Daniel Chican pentru Telejurnal.

 

Simona Halep a pierdut finala de la Melbourne în fața danezei Caroline Wozniacki: 6 – 7, 6 – 3, 4 – 6. În timpul partidei se înregistrau 32 de grade Celsius și un nivel de umiditate ridicat. S-a jucat timp de 2 ore și 50 de minute.

Ambele sportive au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Halep a subliniat la conferința de presă că după primul set nu mai știa ce s-a întâmplat. „Am fost out”, a recunoscut Simona.

În timpul celui de-al doilea set, echipa medicală i-a verificat tensiunea arterială. Sportiva și-a pus prosoape cu gheață pe gât și pe față.

Pentru că era insuportabil de cald, înainte de decisiv a mers la vestiare.  Halep a indicat că avea nevoie să-și regleze respirația, după ce a simțit că o doare capul. Ea a recunoscut că a avut amețeli.

Jurnaliștii străini au remarcat faptul că, în ciuda condițiilor grele de joc, acoperișul arenei Rod Laver nu a fost tractat.

Duminică însă, la o temperatură puțin peste cea înregistrată sâmbătă,  acoperișul a fost tras pentru finala de la dublu mixt și cea masculină.

După un meci extrem de dificil, Simona Halep a cedat în fața danezei Caroline Wozniacki.

A fost a treia partidă „epică” la acest turneu pentru jucătoarea noastră.

În drumul către finală, Halep a salvat 3 mingi de meci în partida-maraton cu Lauren Davis din turul al treilea şi două în semifinala cu Angelique Kerber.

Cel mai lung meci din cariera Simonei Halep

„Pot încă să zâmbesc. (…) Am plâns, dar acum zâmbesc. La urma urmei, e doar un meci. Sunt foarte tristă că nu am putut să câștig”, a declarat Simona la conferința de presă, după finala de la Melbourne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite