Simona Halep a împlinit 28 de ani pe care i-a sărbătorit la Marele Zid Chinezesc

27 septembrie 2019, 20:47

Cu șampanie destupată pe Zidul Chinezesc a sărbătorit Halep împlinirea a 28 de ani.

În așteptarea debutului la Beijing, Halep încearcă să se recupereze după spasmul lombar cauzat de hernia de disc cu care a fost diagnosticată, exact acum un an, chiar în China, și care a forțat-o să abandoneze în „optimi” la Wuhan.

Cu cele 105 puncte adunate pentru evoluția în turul 3 de la Wuhan, Simona este a treia jucătoare după australianca Barty și cehoaica Pliskova, care are garanția prezenței la „Masters-ul” de 14 milioane de dolari organizat, din acest sezon în China, la Shenzhen.

Dacă în octombrie 2017 devenea, la Beijing, prima româncă din istorie ajunsă numărul 1 în lume, acum Simona jubilează după ce a obținut calificarea, matematică, la „Turneul Campioanelor” : cu 1.122 de puncte a trecut Halep peste pragul minimal al celor 4.775 de puncte necesare  unei jucătoare pentru a evolua la „WTA Finals” 2019.

Halep este singura din tenisul feminin care va juca pentru a șasea oară consecutiv la „Masters-ul”  „celor mai tari 8 jucătoare” ale lumii, Turneu al Campioanelor, unde Simona poate redeveni numărul 1 mondial dacă izbutește să câștige titlul cu victorii în toate cele trei meciuri din grupe.

În cazul în cazul în care s-ar impune la Masters, Halep o poate depăși pe australianca Barty.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite