Simona Halep a obținut a 100-a victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam, în meciul cu Iga Swiatek din optimile Australian Open

14 februarie 2021, 15:33

Halep a ajuns la 28 de victorii la Australian Open. Fostul lider mondial mai are 31 de victorii la Roland Garros, 24 la Wimbledon şi 17 la US Open.

Românca s-a calificat în al 14-lea sfert de finală la un Grand Slam și al cincilea la Australian Open, unde a jucat o finală în 2018 şi o semifinală în 2020.

După ce și-a luat revanșa în fața jucătoarei poloneze Iga Swiatek, care o eliminase anul trecut la Roland Garros, Simona Halep o întâlnește în sferturi pe marea campioană americană Serena Williams, despre care a afirmat că „este cea mai bună.”

”E întotdeauna dificil să mă gândesc la un meci cu Serena, dar am experienţă, am foarte multe meciuri contra ei … voi încerca să mă bucur de joc şi să încerc să dau tot ce pot pe teren, pentru că o poţi învinge pe Serena doar dacă faci cel mai bun joc al tău”, a explicat jucătoarea noastră.

Simona Halep şi Serena Williams s-au înfruntat de 11 ori în circuitul profesionist, iar americanca are 9-2 în meciurile directe. Ultima partidă a fost finala de la Wimbledon, din 2019, când Halep s-a impus cu 6-2, 6-2.

În 2019, cele două s-au întâlnit şi la Melbourne, în optimi, Serena câştigând atunci cu 6-1, 4-6, 6-4.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite